BYBORRE

BYBORRE Create™

1

Het project

BYBORRE rekt de grenzen van textielontwikkeling op door makers de creatieve vrijheid te geven hun eigen textiel te creëren. Dankzij directe toegang tot de technologie en mogelijkheden van rondbreimachines via een online editor zijn kleuren, designs, functionaliteiten en texturen zelf te bepalen. Textielcreatie op maat, voor alle makers die zelf de prestaties, esthetiek en impact van hun textiel op onze wereld in de hand willen hebben, in industrieën als mode en kleding, interieur en automotive. De gebruiksvriendelijke ontwerptool BYBORRE Create™ bevat een bibliotheek vol verantwoorde synthetische en natuurlijke garens, breistructuren en productiefaciliteiten. Het platform geeft makers toegang tot een ecosysteem van lokale fabrikanten en leveranciers van materialen.

2
3
4

Vakjury

BYBORRE Create™ is een laagdrempelige tool voor een normaal gesproken complex productieproces en daarmee een echte game changer. De tool brengt specialistische expertise binnen handbereik voor textielmakers, wat een democratische revaluatie van de productieketen betekent. De gecreëerde transparantie voorkomt dead stock en pakt zo een groot probleem in de textielindustrie aan. BYBORRE exploreert een andere manier van ontwerpen die interessant is, omdat de driedimensionaliteit die breien biedt gelaagdheid en mogelijkheden ontsluit. BYBORRE Create™ maakt duidelijk dat een intrinsiek probleem in textielproductie opgelost kan worden én maakt de weg vrij naar meer innovatie, door ontwerpen met geweven stoffen over de hele linie toegankelijker te maken. 

— ‘BYBORRE Create™ maakt duidelijk hoe een intrinsiek probleem in textielproductie opgelost kan worden én maakt de weg vrij naar meer innovatie.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!