Maurice Mentjens Design

DSM vergader-ontvangsruimte

Het project

Herinrichting van de representatieve Beatrixkamer, die geschikt moest worden gemaakt voor vergaderingen en diners van vier tot tweeëntwintig personen en voor korte feestelijke gebeurtenissen, soms zittend, soms staand, voor maximaal dertig personen. Om hieraan tegemoet te komen zijn twee poten aan de vloer bevestigd waar tafelbladen van verschillende grootte en vorm op bevestigd kunnen worden. De ruimte is door midden gedeeld door een grote deur, die kan worden opengezet worden bij grote diners en feesten, en waarachter meubilair kan worden opgeslagen als slechts de helft van de ruimte wordt benut. Alle wanden zijn beplakt met een fotografische print van bacteriën en enzymen, bedoeld als verwijzing naar de productieprocessen van de opdrachtgever.

Commissie

Deze ruimte, is zelfs op foto een totale zinsbegoocheling. Met een minimum aan ingrepen is de ruimte aangekleed. De belangrijkste ingreep, een spiegelplafond, “verdubbelt” de ruimte en daarmee ook de decoratieve prints op de wanden. De halve bol-plafonnière die optisch wordt getransformeerd in een hanglamp was voor de jury het bewijs dat de ontwerper precies weet waar hij mee bezig is.

Jury

Met een minimum aan ingrepen is een multifunctionele ruimte gecreëerd waarvan drie- en tweedimensionale vormcomponenten refereren aan de corebusiness van DSM (koeltorens als tafelpoten en een fotografische wandbekleding die enzymen en bacteriën van de DSM producten verbeeldt).

— Een gedurfd en vooruitstrevend ontwerp dat deze waarden impliciet aan DSM als onderneming meegeeft.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!