DHV Architects

Duurzame renovatie hoofdkantoor DHV

1

Het project

Het hoofdkantoor van DHV is duurzaam gerenoveerd. In 1970 is het gebouw gerealiseerd als kantoortuin naar ontwerp van architect Zuiderhoek. Nu is met de duurzame renovatie evenwichtig aandacht besteed aan people, planet en profit.

Commissie

DHV architects is er in geslaagd om één sterk detail te kiezen dat is toegepast op het volledige gebouw. Het ondergaat daardoor een transformatie. De impact die de goede detaillering en abstracte vormgeving realiseren is verbluffend. Door de renovatie beschikt het huidig ontwerp over een soort luchtigheid. Belangrijk is dat bij de renovatie niet is geprobeerd om er een nieuw gebouw van te maken. Het gebouw heeft bijna een Rietveldachtige uitstraling verworven.

— De renovatie is uitgegaan van een maximale relatie tussen de open kantoortuin met de bosrijke omgeving.