Het project

De sociale onderneming Fairphone werkt aan het herontwerpen van de smartphone. Van het product zelf tot aan de processen die ten grondslag liggen aan de huidige economische systemen om uiteindelijk de keten vanuit nieuwe sociale waarden op te zetten.

Commissie

De commissie noemt de Fairphone een dapper en onverschrokken initiatief. Het waardeert het open platform principe waardoor het product tot stand gekomen is. De gelaagdheid van de Fairphone – van het gebruik van conflict vrije materialen en eerlijke bronnen tot goede arbeidsomstandigheden en lange levensduur van het product – is interessant en het resultaat wijkt van de gebaande paden af. Hoewel het de bestaande markt aan mobiele telefoons van grote elektronicabedrijven niet geheel zal vervangen, laat dit initiatief zien dat het wel degelijk mogelijk is om een telefoon onder eerlijke omstandigheden te ontwikkelen.

— Het bieden van een transparant en eerlijk alternatief zal uiteindelijk de hele markt veranderen, is Van Abels overtuiging - Bas van Lier, Dutch Design Jaarboek, 2013

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!