Afdeling Buitengewone Zaken X Garage2020

MONNIE

Het project

Vijftien procent van de jongeren heeft een schuld. Slepende incassotrajecten staan hun ontwikkeling en gezondheid in de weg. Stichting Enver biedt deze jongeren begeleiding en zag dat ze vaak wel willen, maar niet kunnen betalen. Het traditionele systeem van boetes en zich opstapelende incassokosten staat een oplossing vaak in de weg. Afdeling Buitengewone Zaken en Garage2020 ontwikkelden samen met het Albeda in Rotterdam een meer persoonlijke en sociale benadering. De MONNIE-app helpt jongeren bij het makkelijker betalen van hun rekeningen en het wegwerken van achterstanden. Bovendien maakt MONNIE schuldeisers zelf medeverantwoordelijk voor het voorkomen van problematische schulden. 

Jury

MONNIE adresseert een belangrijk maatschappelijk probleem en komt meteen in actie om het aan te pakken. Daarmee ontwerpt Afdeling Buitengewone Zaken samen met vele partners – waarvan niet in de laatste plaats de jongeren van opleidingsinstituut Albeda – een dienst die qua bereik en urgentie alle lof verdient. Jongeren kunnen in alle privacy hun problemen zelf aanpakken en dat is met deze taaie materie indrukwekkend. Als winnaar van een Dutch Design Award verdient de uitstraling van app en platform wat de jury betreft nog wel een flinke upgrade, zowel qua gebruiksvriendelijkheid als vormgeving. MONNIE pakt de prijs met een steengoed concept, een uitstekend gekozen naam en onmiskenbare impact. Met een sterkere vormgeving staan de punten op alle denkbare i’s.

— ‘Afdeling Buitengewone Zaken en Garage 2020 pakken met MONNIE de prijs, dankzij een steengoed concept, een uitstekend gekozen naam en onmiskenbare impact.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!