Gispen

Gispen Sett CE

Het project

De Sett CE van Gispen is een tijdloze designbank, ontworpen door Peter van de Water en gemaakt van 95 procent gerecycled materiaal. Om plastic verspilling tegen te gaan, heeft Gispen haar eigen plastic afval gebruikt in de productie ervan. Samen met TU Delft en Searious Business is uit plastic kastdeuren een nieuwe grondstof ontwikkeld waarmee de romp van de bank is geprint door 10XL. Deze is tot tien keer opnieuw te gebruiken zonder nieuw materiaal toe te voegen.De zitting en rug van de bank bestaan uit gerecycled polyetherschuim. Alle materialen in de Sett CE bank zijn te scheiden en elk onderdeel is dankzij innovatieve technieken te verwerken tot een nieuw product.

Commissie

Gispen laat met dit product een ideale uitkomst zien van jarenlang onderzoek en ontwikkeling in de circulaire industrie. Het gebruik van 3D-printing voor een object van deze schaalgrootte in een serie meubelen voor consumentenproductie oogst lof. Dit is een heel goed resultaat van toegepast circulair denken en het nemen van verantwoordelijkheid over de eigen footprint. De werkwijze en de schaalgrootte waarin deze bank te produceren is, mag als voorbeeld dienen voor de hele maakindustrie.

— Dit is een heel goed resultaat van toegepast circulair denken en het nemen van verantwoordelijkheid over de eigen footprint. De werkwijze en de schaalgrootte waarin deze bank te produceren is, mag als voorbeeld dienen voor de hele maakindustrie.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!