NEXT architects

Groeimonument

Het project

Het tweehonderdjarig bestaan van Tilburg was aanleiding voor een monument dat de groei van de stad en haar textielverleden tot uitdrukking brengt. Het meest in het oog springende onderdeel van het monument zijn 252 verticale staven van glasvezel. Omdat de staven een beetje flexibel zijn, bewegen ze langzaam heen en weer in de wind. De ‘groei en bloei’ van Tilburg wordt gesymboliseerd door bloesemdragende klimplanten die langs de staven omhoog kronkelen. Omdat voor elk seizoen weer andere klimplanten worden gebruikt, zal ook het aanzien van het Groeimonument steeds veranderen. Zo heeft Next Architects met een beperkt aantal ingrediënten een levend monument tot stand weten te brengen.

Commissie

Met een beperkt aantal ingrediënten hebben de ontwerpers een levend monument gemaakt dat prachtig in zijn omgeving past. Het beweegt door de wind en de begroeiing zorgt voor een steeds veranderend aanzien.

— Met een beperkt aantal ingrediënten heeft Next Architects een levend monument gemaakt dat prachtig in zijn omgeving past.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!