Christien Meindertsma

Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat

Het project

Vijfhonderd truien breide de Rotterdamse Loes Veenstra vanaf 1955. Museum Rotterdam ontdekte deze collectie nooit gedragen truien. Christien Meindertsma verwerkte de truien vervolgens tot een boek en maakte er een vrolijke flashmob mee in de wijk waar Loes Veenstra woonachtig is.

Commissie

Dit project is een goede vertaling van een bijzonder verhaal naar een zorgvuldig ontworpen boek. De flashmob tovert bovendien een lach op je gezicht tovert. Wederom weet Meindertsma een project in een verrassende context te presenteren. De samenwerking binnen het project en de impact daarvan in de wijk wordt door de commissie enorm gewaardeerd.

Jury

Met dit project brengt Meindertsma volgens de jury een hommage aan ‘gewone mensen’. Sympathiek, en tegelijkertijd een mooie manier om de collectie van het museum te presenteren. Dankzij de ingestudeerde flashmob met buurtbewoners zorgt design ervoor dat mensen samenkomen, met een positief effect op het leefklimaat. Een klein maar bijzonder verhaal wordt op die manier creatief en vernieuwend ontsloten.

— Veenstra’s truien en hun therapeutische maakverhaal vertellen op microniveau hoe gewone mensen en hun voorwerpen betekenis geven aan de (cultuur)geschiedenis van hun stad - Chris Reinewald, Dutch Design Jaarboek, 2013

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!