Ermi van Oers

Living Light

1

Het project

Living Light is een sfeerlamp die zijn elektriciteit haalt uit het fotosyntheseproces van de plant. Ermi van Oers en haar team hebben ‘Plant Microbial Fuel Cells’ verwerkt in een designproduct, zodat deze technologie de weg naar de consument kan vinden. Hoe beter de gebruiker voor de plant zorgt, hoe meer energie er terugkomt. De aan-uitknop is in dit geval ook geen schakelaar, maar een liefdevolle aanraking met de plant. Living Light verandert kunstmatig licht letterlijk in ‘levend’ licht. Dat is een grote stap voorwaarts op weg naar een toekomst waarin planten in toenemende mate belangrijk worden voor onze energievoorziening.

2
3
4

Commissie

Living Light is een mooi voorbeeld over de samensmelting van design en wetenschap. Het is een onderzoek naar de energievoorziening van de toekomst en dit prototype is de vertaling van een visie op het opwekken van licht. Het adresseert een complex probleem en spreekt enorm tot de verbeelding: stel dat straks alle bomen voor straatverlichting zorgen? Dat maakt Living Light een impactvol ontwerp, waarin een nieuwe relatie wordt gevormd tussen mens en natuur.

5

— Living Light adresseert een complex probleem en spreekt enorm tot de verbeelding. Dat maakt het een impactvol ontwerp, waarin een nieuwe relatie wordt gevormd tussen mens en natuur.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!