STUDIO SABINE MARCELIS

MIRAGE

1

Het project

Mirage is een combinatie van reflecterend en gezandstraald glas en gaat over de interactie van licht. Sabine Marcelis maakte het werk op aanvraag van de Collectional Gallery in Dubai. De wandstukken creëren een zachte diffusie in kunstmatig licht en een sterke kleurreflectie in de zon. Mirage vangt zo de energie van de natuur en de levendigheid van het stadsleven; Marcelis baseerde haar ontwerp op de dualiteit tussen de warme zon op het woestijnzand overdag en de glinsterende lichten van de stad in de nacht. De werken gebruiken de unieke eigenschappen van glas om gelaagde objecten te creëren die als spiegel én als lichtbron fungeren.

2

Vakjury

Sabine Marcelis is als ontwerper een magiër met materiaal, die al jaren samenwerkt met een gespecialiseerde Nederlandse glasproducent om tot nieuwe toepassingen te komen. Mirage is als product vooral een beleving. Het werk heeft een haast monumentale kwaliteit, als een natuurverschijnsel dat is omgezet in materie. De objecten spiegelen de realiteit van Dubai letterlijk en figuurlijk; de stad bestaat uit een reeks glazen torens in de woestijn. Tegelijk introduceren de sobere elementen een minimalistische esthetiek op een plek waar overdaad en ornamentatie doorgaans de boventoon voeren. Een heel enigmatisch werk, dat het contrast tussen woestijn en stad vertaalt naar reflectie en licht.

— ‘Sabine Marcelis is als ontwerper een magiër met materiaal; Mirage is een enigmatisch werk, dat het contrast tussen woestijn en stad vertaalt naar reflectie en licht’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!