Motio Development

Netras City-L 3.5T

Het project

Stadscentra slibben dicht met in- en uitladende vrachtauto’s. De Netras City-L 3,5T stad-vrachtwagen reduceert dit probleem door een vernuftig hefsysteem waarmee wisselcontainers vanaf de grond eenvoudig op de City-L gehesen worden en vice versa. Laden en Lossen wordt zo voor iedereen aangenamer: chauffeur, publiek en bedrijf.

Commissie

Voor een product dat in relatief kleine series gebouwd wordt is dit een topper. Strakke afwerking en goede integratie van componenten. Een fraai staaltje van innovatie in transportland.

Jury

Het ontwerp heeft een sterk innovatief karakter. Sprekend daarvoor is de wijze waarop de ophanging van de achterwielen, de weggewerkte hefinrichting voor de containers en de mogelijke multifunctionele invulling alle bijdragen aan een integrale vernieuwing. Het ontwerp is niet alleen een innovatie als voertuig, maar kan leiden tot een nieuwe ontwikkeling in het binnenstedelijke bezorgverkeer, een cruciaal element in de herstructurering van transportinfrastructuur van de komende decennia.

— Het ontwerp is niet alleen een innovatie als voertuig, maar kan leiden tot een nieuwe ontwikkeling in het binnenstedelijke bezorgverkeer.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!