Doepel Strijkers Architects

Parksite

1

Het project

Doepel Strijkers Architects heeft van een grote utilitaire ruimte in een smalle straat in Rotterdam-Noord, die voorheen dienstdeed als een garage voor ambulances, een gerieflijke en lichte woning met drie slaapkamers gemaakt. Er is een intrigerend, bijna Venetiaans contrast ontstaan: een gesloten voorgevel aan een smalle stadsstraat en een achterzijde die zich helemaal opent naar een verrassende hortus conclusus.

2

Commissie

Achter een gesloten voorgevel aan een smalle stadsstraat schuilt een lichte woning. De achterzijde opent zich naar een verrassende hortus conclusus. Doepel Strijks Architects maakte van een oude ambulancegarage een uniek woonvertrek. Bijzonder is de dubbelwandige doos van polycarbonaat die boven de keuken hangt. Hierin bevinden zich de slaapkamers en badkamer.

3

— Er is een intrigerend, bijna Venetiaans contrast ontstaan.