STUDIO FLORIS SCHOONDERBEEK

Raintap

1

Het project

De Raintap upgradet de gewone regenton; hij vangt niet alleen regenwater op, maar stimuleert ook het gebruik ervan. De kraan, voetpomp en wasbak transformeren de regenton tot waterstation of zelfs compacte buitenkeuken. De Raintap maakt de opvang, opslag en het gebruik van regenwater op een handige manier onderdeel van de dagelijkse routine. Thuis te gebruiken bij het planten watergeven, tuingereedschap schoonmaken of verse (moestuin)oogst afspoelen, op evenementen als mobiel handenwasstation. De Raintap is geproduceerd in Nederland, door Floris Schoonderbeek ontworpen en met afvalverwerker PreZero Nederland gemaakt van gerecycled plastic.

2
3

Vakjury

De Raintap is niet alleen een regenton met extra functionaliteit, maar tapt ook in op bewustwording van klimaatadaptatie. De Raintap maakt de weg naar rainproof voor consumenten toegankelijker en zet zo op een laagdrempelige manier aan tot nadenken over wateroverlast en hemelwateropvang. Dat doet Studio Floris Schoonderbeek op de hem kenmerkende manier: met een mooi ontwerp dat slim gebruik maakt van wat er al is, in dit geval de regenpijp. Het kraantje is een simpele ingreep die de hele beleving en het gebruik van de regenton opwaardeert, waardoor je hem op allerlei nieuwe manieren kunt gebruiken.

β€” β€˜De Raintap van Studio Floris Schoonderbeek maakt met een mooi ontwerp slim gebruik van wat er al is, in dit geval de regenpijp.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!