Architectenbureau Koen van Velsen

Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal

Het project

Met revalidatiecentrum Groot Klimmendaal ontwierp architectenbureau Koen van Velsen een verzamelgebouw waarin tal van functies zijn ondergebracht, die niet alleen beschikbaar zijn voor de patiënten. De architect zelf zegt dat hij een ‘optimistisch’ gebouw heeft willen maken dat niet meteen associaties oproept met ziek zijn. Hij doet dat onder meer door het gebouw zo veel mogelijk te laten opgaan in het boslandschap. Ook van binnenuit is er steeds contact met de omringende natuur. Op verschillende plaatsen zorgen patio’s en vides voor een sterk ruimtelijk effect. Wat de gebruikers van het gebouw waarschijnlijk het meest zal doen opvrolijken is het spel van gekleurde vlakken.

Commissie

Het gebouw bewijst dat de zorg als maatschappelijke sector steeds belangrijker wordt, waarbij de functionaliteit en de ruimtelijke vormgeving een rol kunnen spelen in een situatie waarin consumenten steeds meer keuzevrijheid hebben.

— Met Groot Klimmendaal heeft Koen van Velsen laten zien dat architectuur een invloedrijke factor is bij het pleasen van de zorgconsumenten.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!