Sheltersuit

Sheltersuit 4.0

Het project

De Sheltersuit is een tot slaapzak te transformeren water- en winddichte jas, die daklozen bescherming biedt tegen allerlei weersomstandigheden. Iedere Sheltersuit is uniek, omdat ze worden gemaakt van gedoneerde materialen van hoogwaardige kwaliteit. Inmiddels zijn er meer dan twaalfhonderd exemplaren uitgedeeld. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten: ze worden voornamelijk gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, meestal asielzoekers met een verblijfsvergunning. Via Sheltersuit integreren zij in de Nederlandse maatschappij.

Commissie

Door zijn achtergrond als modeontwerper is Bas Timmer constant bezig met de vernieuwing van vorm, functie en materiaal van zijn in 2015 gelanceerde originele Sheltersuit. Deze innovaties en optimalisaties maken Sheltersuit nu nominatiewaardig. Met dit zeer geslaagde project creëert Timmer op bewonderingswaardige wijze een soort familie, waarbinnen iedereen iets bijdraagt aan het proces. Een stimulerend voorbeeld van toegevoegde waarde door samenwerking. Niet alleen het verhaal klopt, ook het ontwerp zit goed in elkaar. Een sterk product met een enorme gunfactor.

— Met dit zeer geslaagde project creëert Timmer op bewonderingswaardige wijze een soort familie, waarbinnen iedereen iets bijdraagt aan het proces.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!