Maurice Mentjens Design

Stash

Het project

Maurice Mentjens Design maakte een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke omgeving voor de Maastrichtse tassenwinkel Stash. Door het aanbrengen van een displaywand in het midden van de (kleine) ruimte ontstaat een tweedeling die de winkel groter doet lijken. Dit effect wordt versterkt door een grote spiegelwand. De rood gelakte wanden zijn gedurfd en zeer overheersend in het totaalbeeld, maar niet op een vervelende manier.

Commissie

De winkel is duidelijk ontworpen als achtergrond van de producten en wordt door de jury beschouwd als een innovatief manifest.

Jury

Het ontwerp onderscheidt zich door het doorbreken van het traditionele model van een tassenwinkel. De inrichting creëert duidelijk meerwaarde voor de opdrachtgever en zijn klant. De wijze waarop de innovatieve display methode met magneten daarin een centrale rol is oorspronkelijk en het soort idee dat we zelf zouden willen hebben.

— Ze zorgen voor een krachtige eenheid van het interieur.