09.07.2024

Dutch Design Awards (DDA) evolueert; 2024 is een jaar van bezinning. Gezien het veranderende landschap van onze wereld en het designveld, verandert ook DDA en haar rol in het discours rondom (ontwerp)prijzen.

Dit jaar besteedt Dutch Design Awards tijd en ruimte aan reflectie op de awards, waarbij de strategie wordt heroverwogen en processen opnieuw worden ontworpen. Een nieuwe aanpak voor DDA wordt begin volgend jaar gepresenteerd. 

Reflecteren en verbinden

In dit ‘jaar van reflectie en verbinding’ richt DDA zich op de rijke geschiedenis van de awards, waarbij jonge ontwerpers uit het verleden en het heden worden belicht. DDA werkt samen met tien eerdere winnaars of genomineerden in de categorie Young Designers.  Elk van hen introduceert een veelbelovende naam uit het huidige ontwerpersveld.

Er vinden openhartige gesprekken plaats, zoals de interviews door Evelien Reich (voormalig voorzitter van de Young Designer jury), waarin de Young Designers van toen en nu wordt gevraagd waar ze nu staan, hoe ze daar zijn gekomen en hoe ze de toekomst vormgeven. Het werk van deze tien plus tien ontwerpers wordt gevierd in de jaarlijkse Dutch Design Awards expositie tijdens Dutch Design Week 2024. 

Deelnemende ontwerpers

Impact is al lange tijd een hoeksteen van Dutch Design Awards. De expositie is gebaseerd op de vijf missies die door Dutch Design Week zijn geïdentificeerd als kaders voor de relevante onderwerpen waarin ontwerpers werken aan impact.

 • Vitale Planeet

  Voor een vitale, gezonde planeet moeten ontwerpen de natuurlijke kracht van de aarde versterken, of die op zijn minst niet in de weg zitten.

  YUTA IKEYA uitgelicht door CHRISTIEN MEINDERTSMA

  AUKE BLEIJ uitgelicht door BOB HENDRIKX

 • Leefomgeving

  Het ontwerpen van onze leefomgeving, mobiliteit en de materialen die we daarvoor gebruiken, betekent vormgeven aan onze eigen leefbaarheid.

  STUDIO THUS THAT uitgelicht door TOM VAN SOEST

  NOAM YOUNGRAK SON uitgelicht door CREAM ON CHROME

 • Gezondheid & Welzijn

  Ontwerpen die helpen met het verbeteren van ons eten en de zorg, maar ook ons geluk en het belangrijkste dat we hebben: onze gezondheid. 

  FIDES LAPIDAIRE uitgelicht door FRANK KOLKMAN

  ST-DUO uitgelicht door GABRIEL FONTANA

 • Gelijkwaardige Samenleving

  Om een gelijkwaardige samenleving te bereiken, moeten we systemen en interacties (her)ontwerpen die iedereen op waarde schatten. Veiligheid, inclusiviteit en verbinding staan hierin centraal.

  LOAN FAVAN uitgelicht door DAE UK KIM

  FEMKE HOPPENBROUWER uitgelicht door MANON VAN HOECKEL

 • Digitale Toekomst

  Onze digitale realiteiten én toekomst worden door ontwerpers volop verkend en beïnvloed, van virtuele werelden tot kunstmatige intelligentie en van wereldwijd platform tot individuele ervaring.

  GINEVRA PETROZZI uitgelicht door AUDREY LARGE

  DIEGO GRANDRY uitgelicht door MARIUS JOPEN

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!