26.09.2019

Hoe gaat het eigenlijk met Simone Post (winnaar), Ninamounah (genomineerde) en Amber Jae Slooten (genomineerde) uit de categorie ‘Young Designer’? Zij werden afgelopen Award Night alle drie beloond met een Keep an Eye Foundation Young Designer Grant. Om op de hoogte te blijven, krijgen we af en toe een update. Ditmaal vroegen we wat voor mogelijkheden de Keep an Eye financiële bijdrage hen tot nu toe heeft geboden en wat er nog in het verschiet ligt.

Simone Post (winnaar ‘Young Designer’): “Het winnen is natuurlijk een enorme eer en ook een fijne opsteker dat je op de goede weg zit. Het is super om te zien dat wat ik belangrijk vind om aan te werken ook door anderen gedeeld en gewaardeerd wordt. Door het winnen van de Young Designer Award en de financiële bijdrage die hierbij inbegrepen zit, ervaar ik voornamelijk meer onafhankelijkheid in mijn werk. Ik heb de afgelopen jaren veel samenwerkingen gedaan met de industrie. Ik geloof heel erg in de kracht hiervan. Maar deze prijs zorgt ervoor dat ik met een aantal onderwerpen aan de slag kan die niet zo duidelijk aan één fabriek te koppelen zijn, maar die meer gaan over grotere overkoepelende thema’s. Deze vrijheid biedt mij de mogelijkheid om bepaalde onderwerpen te kiezen omdat ik ze heel belangrijk vind, zonder daar direct al een samenwerkingspartner voor te hebben.”

Ninamounah (genomineerde ‘Young Designer’): “De financiële ondersteuning die we tijdens de Award Night hebben mogen ontvangen draagt bij aan onze creatieve vrijheid. Zo zijn we onder andere bezig om volgend jaar als kunstproject een conceptueel fotografieboek uit te brengen in samenwerking met fotograaf Paul Kooiker. Daarnaast zijn we aangesloten bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie waarbij we een ondersteuning vanuit de deelregeling Talentontwikkeling ontvangen die ons verder ondersteunt bij het versterken van ons cultureel ondernemerschap. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van derde partijen.”

Amber Jae Slooten (genomineerde ‘Young Designer’): “DDA brengt een grote erkenning met zich mee. Na de nominatie voor de award was er vooral veel bevestiging voor wat we doen en dit voelde enorm belonend. We werken in een nieuwe, nog onbestaande industrie en het kan soms lijken alsof we niet helemaal passen binnen de traditionele erkenningen en prijzen. Onze nominatie laat zien dat we daadwerkelijk verandering brengen, maar ook dat het door een vakjury wordt erkend als een waardige nieuwe industrie. Verder is het netwerk dat DDA met zich meebrengt ook ontzettend waardevol. We zijn enorm blij met het geldbedrag dat meteen werd geïnvesteerd in een nieuwe branding en website waar we nu volop mee bezig zijn. Kortom, zeer dankbaar om hiervoor in aanmerking te zijn gekomen!”

1
2
3

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!