19.10.2019

Het werk van alle winnaars en genomineerden van Dutch Design Awards ’19 is deze week te zien tijdens de overzichtstentoonstelling in VEEM. Een aantal DDA’ers is ook nog op andere plekken op Dutch Design Week (DDW) te zien. Hieronder zie je wie je waar kunt vinden van 19 tot 27 oktober!

1

Clever°Franke | Winnaar Service & Systems 2019

Clever°Franke, winnaar in de categorie Service & Systems met de BMX Live Visualisation, exposeert hun project Aiml. In hal drie van Klokgebouw ontdek je alles over dit project. Aiml creëert bewustzijn over hoe Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) werken, en hoe deze gebruikt kunnen worden. Als gevoelig dier uit het ‘Cirque du Data’, voelt Aiml haar omgeving constant aan en reageert op de gemoedstoestand van een wijk met een tekening. Met dit project maakt Clever°Franke deel uit van de Digital Route van DDW.

Gispen | Winnaar Product 2019

Gispen maakt, met de Gispen Sett CE Bank deel uit van de Embassy of Sustainable Design. Dit tijdloze ontwerp van de hand van Peter van de Water bestaat voor 95% uit gerecycled materiaal. Om plasticverspilling tegen te gaan, heeft Gipsen onder andere haar eigen plastic afval gebruikt in de productie ervan. Samen met TU Delft en Searious Business is uit afval een nieuwe grondstof ontwikkeld waarmee de romp van de bank is geprint door 10XL.

RNDR | Winnaar Communication 2019

Als onderdeel van de overzichtstentoonstelling met hun project OPENRNDR maakt RNDR deel uit van de Digital Route van DDW. OPENRNDR is een modern ‘open source framework’ voor creative coding’. In tegenstelling tot bestaande frameworks, gaat OPENRNDR uit van creatieve instelling van een ontwerper of kunstenaar en combineert dit met de kracht van productiesoftware.

Carolien Ligtenberg | Commissie Habitat

Carolien Ligtenberg maakte als designexpert deel uit van de Commissie Habitat. Op zondag 20 oktober is zij een van de sprekers in DDW Talks: Architecture & Public Space. Ze wordt vergezeld door andere sprekers als Laurens van den Acker (Renault), Coren Sharples (SHoP Architects New York), Francesca Cesa Bianchi (Boeri Architetti), Bart Cosijn (moderator), en Fabio Colturri (DesignWanted). De talk wordt gemodereerd door Floris Alkemade (Rijksbouwmeester).

Gispen X Harmen Liemburg (Stichting het Paleis van Typografisch Metselwerk)

Op dinsdag 22 oktober maakt Gispen onderdeel uit van de talk ‘Innoveren met Print’ van Canon. Een andere spreker is Harmen Liemburg, betrokken vanuit Stichting het Paleis van Typografisch Metselwerk. Dit event is van 15:00u tot 17:00.

MacGuffin | Winnaar Communication DDA 2018

Op maandag 21 oktober zijn Ernst van der Hoeven en Kirsten Algera, de drijvende krachten achter eigenzinnig dingenmagazine MacGuffin, onderdeel van Re-Create Out Loud in MU Artspace. MacGuffin won vorig jaar een Dutch Design Award in de categorie ‘Communication’. Elke editie zoomen ze in op een ander voorwerp. Op dit moment werken ze aan een nieuw nummer waarin het bureau centraal staat. En laat dat nu net een van de vaste props in veel talkshows zijn, het onderwerp van Re-Create out Loud.

Dutch Design Awards 2019 | Retrospective exhibition

Het werk van alle winnaars en genomineerden is tijdens Dutch Design Week (DDW) te zien in een negendaagse overzichtstentoonstelling. Deze expositie vertelt het verhaal achter de ontwerpen, plaatst de werken in hun sociaal-maatschappelijke context en maakt zo de impact en betekenis van de ontwerpen duidelijk.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!