Het project

OPENRNDR is een modern open source framework voor creative coding. OPENRNDR gaat uit van de creatieve gedachtegang van een kunstenaar of ontwerper en combineert dit met de kracht van productie-kwaliteit software. Door iteratief te schetsen met code kunnen onverwachte dingen worden ontdekt en doorontwikkeld. OPENRDNR is veelzijdig genoeg om in te schetsen, maar tegelijkertijd snel en robuust genoeg om (interactieve) media-installaties van productie-kwaliteit te leveren. Het platform is erg geschikt voor het gebruik van real-time gegevens, bijvoorbeeld in dynamische datavisualisaties of interactieve installaties. OPENRNDR spant zich in om een betrokken en inclusieve gemeenschap van coders, ontwerpers en andere gebruikers op te bouwen.

Commissie

OPENRNDR is een vernieuwend, open, cross-mediaal en multidisciplinair platform voor alle ontwerpers en luidt de revolutie in voor het vakgebied. Het is een levend organisme dat de designcommunity faciliteert en uitdaagt. Het project maakt ruim baan om nieuwe stappen te zetten op het gebied van data en de visualisatie daarvan. Dit is een genereus en technisch hoogstandje, dat met evenveel aanstekelijk plezier als toewijding is ontwikkeld. RNDR focust op het ondersteunen en verder ontwikkelen van de designcommunity. Daarmee verbindt én vertegenwoordigt RNDR een nieuwe generatie ontwerpers, die geen genoegen nemen met de traditionele tools, maar simpelweg zelf ontwerpen waar ze behoefte aan hebben – en daar niet stoppen. De commissie kijkt de komende jaren reikhalzend uit naar ontwerpen die mede dankzij OPENRNDR tot stand zullen komen.

— OPENRNDR is een genereus, prachtig vormgegeven platform van zeer hoog niveau, met aanstekelijk plezier ontwikkeld. Een revolutie voor het vakgebied; een levend organisme dat de designcommunity faciliteert én uitdaagt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!