04.04.2024

In focus: Modem

Voordat we ons richten op de volgende hoofdstukken van Dutch Design Awards, blikken we terug op de winnaars van vorig jaar. We brengen Modem in focus:

Modem Research Papers zijn hyperrelevant. Ze onderzoeken de impact van digitalisering op verschillende aspecten van ons leven en presenteren een breed scala aan onderwerpen op aantrekkelijke en toegankelijke manieren. Door perspectieven te schetsen op onze relatie met technologie, variërend van de impact van AI op design tot hoe AI zich verhoudt tot de toekomst van architectuur, leidt Modem met solide content die het positioneert als toonaangevend bureau voor innovatie en design.

Als onderzoeksbureau wil Modem verantwoordelijkheid nemen in plaats van genoegen te nemen met een pay-off. Door nauw samen te werken met allerlei onafhankelijke kunstenaars, schrijvers, ontwerpstudio’s en universiteiten, waaronder Harvard, MIT, UC Berkeley, The Fabricant, SHOWstudio en FutureDeluxe, ontsluiten Modem Research Papers de vaak complexe materie die voortkomt uit speculatief onderzoek en innovatie in een visuele en inhoudelijke vertaling.

Door vrij beschikbare inzichten te delen op hun platforms, initiëren ze een publiek debat over nieuwe en opkomende technologieën en onze toekomst, waarbij ze hun onderzoek en relevantie op krachtige en communicatieve wijze in contact brengen met het publiek.

Bekijk ook de projectpagina.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!