MODEM

MODEM RESEARCH PAPERS

Het project

Modem publiceerde een reeks research papers die de impact van digitalisering op verschillende aspecten van ons leven onderzoeken. Daarin behandelt Modem een scala aan onderwerpen, zoals de impact van AI op design en de relatie tussen AR en de toekomst van architectuur. De papers zijn gemaakt in nauwe samenwerking met allerlei onafhankelijke kunstenaars, schrijvers, ontwerpstudio’s en universiteiten, waaronder Harvard, MIT, UC Berkeley, The Fabricant en FutureDeluxe. Modem deelt de inzichten op hun platform en stelt deze gratis beschikbaar voor publiek, waarmee ze proberen een debat op gang te brengen over nieuwe en opkomende technologieën en onze toekomst.

1
2

Vakjury

Modem opereert op het scherpst van de snede en legt bloot wat de impact van innovatie en technologie op design, kunst en ons leven kan en mag zijn. Dat maakt de Modem Research Papers inhoudelijk hyper-relevant. IJzersterk uitgevoerd, zowel tekstueel als inhoudelijk en visueel. Modem presenteert op een manier die onderzoeksbureaus niet vaak laten zien: aantrekkelijk en toegankelijk. Daarmee laten ze op een slimme manier ook aan (potentiële) opdrachtgevers zien waar ze in uitblinken: onderzoek vertalen naar nieuwe vormen van communicatie. Modem bouwt bruggen tussen verschillende werelden en ontsluit die voor een breder publiek. Dit is crossdisciplinair werk in optima forma.

— “Modem ontsluit met de Modem Research Papers de vaak complexe uitkomsten van speculatief onderzoek en innovatie, wat precies past bij hun positionering.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!