05.04.2024

In focus: Tailors and Wearers

Nu Dutch Design Awards de toekomst betreedt, blikken we terug op hoe de winnaars van vorig jaar de capaciteit van het designveld voor impact opnieuw vormgeven. We brengen Tailors & Wearers in focus:

Tailors & Wearers brengt een viering van Afro-Surinaams erfgoed, mode en onderwijs voor en door verschillende generaties in beeld. Het laat de vele verschijningsvormen en moderne interpretaties zien en brengt mensen samen op een plek waar deze verhalen vandaan komen en waar het erfgoed zich verder ontwikkelt.

Door educatie, participatie en presentatie is de impact bijzonder betekenisvol. Door het belang van Afro-Surinaamse klederdracht en mode te belichamen, creƫert Tailors & Wearers een essentieel en relevant podium voor erfgoed, waarbij eerder niet-erkende waarden worden doorgegeven aan toekomstige generaties.

Het platform draagt bij aan het behoud, de ontwikkeling en de toegankelijkheid van de kennis en vaardigheden van dit Afro-Surinaamse erfgoed. De historische context van het ontstaan van de klederdracht en de betekenis die het krijgt door de turbulente geschiedenis staan centraal door middel van onderzoek, activiteiten en educatieve producten.

Check ook de projectpagina.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!