14.02.2020

Van 13 - 15 Februari vindt het symposium State of the Art of Architecture Milano plaats in het Triennale di Milano museum in Milaan. Tijdens dit event, gecureerd door Design Academy Eindhoven directeur Joseph Grima, staat de nieuwe koers van de hedendaagse architectuur centraal. De bijbehorende expositie is te bezoeken tot en met 29 maart.

1

De State of the Art of Architecture Milano is een reflectie op het ontstaan van nieuwe vormen van hedendaags architecturaal denken, uitgevoerd door 38 innovatieve architectenbureaus en onderzoekers van onder de 30 jaar. Het doel van het symposium is het onderzoeken van nieuwe richtingen van architectuur, zodat toekomstige generaties kunnen begrijpen wat de ontwikkelingslijnen zijn. Het symposium is het vertrekpunt van de gelijknamige expositie die van 16 februari tot en met 29 maart te zien zal zijn.

Marjan van Aubel zal een van de sprekers zijn op het symposium. Marjan streeft met haar studio naar een Solar Democracy binnen de gebieden van duurzaamheid, design en technologie. Marjan van Aubel Studio won tijdens afgelopen Dutch Design Week (DDW) de Public Award en was met het Power Plant project genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Design Research.

Tamar Shafrir, tevens commissielid bij de Young Designer categorie van DDA, zal het symposium modereren. Tamar is auteur, spreker en docent op het gebied van architectuur, beeldcultuur, technologie, mode en muziek. Ze werkt als redacteur en co-schrijver veelvuldig samen met ontwerpers, uitgevers en instituten.

Benieuwd geworden naar het volledige programma van het symposium en de expositie? Kijk dan hier.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!