Marjan van Aubel Studio

Power Plant

Het project

Marjan van Aubel Studio onderzoekt een oplossing voor twee van de grootste problemen van onze tijd: het voedsel- en het energievraagstuk. Power Plant is een energieneutrale plantenkas, waarin zowel elektriciteit als voedsel geproduceerd wordt door middel van zonlicht. Nieuwe biotechnologieën maken voedselproductie efficiënter, maar kosten doorgaans veel energie. Elk uur ontvangt de aarde voldoende zonlicht om de hele planeet voor een heel jaar van genoeg elektriciteit te voorzien. Power Plant onderzoekt hoe zonnecellen dusdanig geïntegreerd kunnen worden in onze dagelijkse omgeving dat deze onuitputbare bron optimaal benut wordt – allereerst voor voedselproductie – en voor een veel grotere groep mensen toegankelijk wordt. Marjan van Aubel streeft dan ook naar een Solar Democracy, onder andere door crossovers te maken met verschillende disciplines.

Commissie

Power Plant is zo’n sterk ontwerp dat het meteen een icoon is voor het gebruik van zonne-energie én voedselproductie. Een prachtig project van grote waarde, dat bestaande technologie en ontwerpkracht combineert om tot nieuwe mogelijkheden te komen in de energietransitie. Haar studio zet hier goed geïntegreerd design in door slimme keuzes te maken en de juiste esthetiek te gebruiken. Aan de innovaties ligt goed onderzoek ten grondslag en het gebruik van prototypes helpt andere partijen om de volgende stap te zetten. Door deze ‘leading position in design’ te nemen, fungeert Power Plant als een katalysator voor andere ketens en partijen.

— Power Plant is een prachtig project van grote waarde, dat bestaande technologie en ontwerpkracht combineert om tot nieuwe mogelijkheden te komen in de energietransitie.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!