24.09.2020

De genomineerden in alle categorieën van DDA20 zijn geselecteerd. Binnenkort weten we allemaal wie ze zijn, maar tot die tijd kijken we nog een laatste keer terug naar de winnaars van DDA19. Welke ontwerper wil met de belastingdienst samenwerken? Hoe ontspant de Service & Systems winnaar? Ontdek het hier.

RNDR

OPENRNDR is een modern open source framework voor creative coding. OPENRNDR gaat uit van de creatieve gedachtegang van een kunstenaar of ontwerper en combineert dit met de kracht van productie-kwaliteit software. Door iteratief te schetsen met code kunnen onverwachte dingen worden ontdekt en doorontwikkeld.

Beste tool in jouw vakgebied: IntelliJ IDEA

Ontwerpers om in de gaten te houden: Zach Lieberman en Kyle McDonald

Mooi datavisualisatie-project: The Racial Dot Map 

Open source platform waar je tegenop kijkt: Processing

1
2

Puccinimethode

De Puccinimethode staat voor een kwalitatief goede, fysieke inrichting van de Amsterdamse openbare ruimte: alle straten, pleinen, parken en plantsoenen. De Puccinimethode definieert hoe en waarmee deze gemaakt worden. Door de combinatie te standaardiseren waar het kan, maar ook ruimte te bieden aan verbijzonderingen en maatwerk, ontstaat een typisch Amsterdams straatbeeld dat een vanzelfsprekend, samenhangend en rustig decor vormt voor het zo drukke stedelijke leven.

Inspiratiebron: Naar buiten gaan! Zo ontdek je naast problemen ook slimme oplossingen.

Inspirerende stad: New York

Kenmerkend voor Nederlands ontwerp: Brutaal, innovatief, no-nonsense en bruikbaar.

CleverºFranke

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) wil Freestyle BMX – in 2020 voor het eerst een Olympische sport – naar een hoger niveau tillen. De opdracht aan CLEVER°FRANKE: fans, toeschouwers en sporters een boeiende ervaring bieden over de prestaties van de renners, door middel van een overtuigende, gemakkelijk te begrijpen showcase van hun run.

Grootste inspiratiebron: Dick Elffers

Fijnste designstad: Chicago

Ultieme ontspanning: Britain’s Got Talent auditiefilmpjes kijken.

Project waarvan je zou willen dat jij het had ontworpen: The Blood Swept Lands and Seas of Red Installation, door Paul Cummins en Tim Piper.

Werkmotto: “Zie het als een uitdaging!”

Ontwerpers om in de gaten te houden: Rob en Robin, Jelle Reith en Ibo Ibbelings.

3
4

Bonne Suits

De Rrusie Suit van Bonne Suits in samenwerking met Kevin ‘De Rrusie’ Lucas, is het tweede ontwerp van Bonne Reijn. Met zijn zelfbenoemde ‘poor man’s suits’ wil hij verwachtingen die mensen bij kleding hebben – en met name het pak – bevragen en omkeren en hierbij de aandacht voor een persoonlijke stijl in mode vergroten en accentueren.

Meest iconische modeontwerper: Issey Miyake

Jonge talenten om in de gaten te houden: Georgy Dendoe

Wil nog graag samenwerken met: Issey Miyake. En de Belastingdienst.

Dit was deel 2 van Winnaars Perspectief. Deel 1 lees je hier. Volgende week worden de genomineerden van DDA20 bekend gemaakt, dus houd de nieuwsbrief (schrijf je hieronder in) en social media in de gaten!

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!