Het project

Inrichting van de Gas Natural in Barcelona, Spanje. Voor de inrichting zijn de Ahrend 380 (Ineke Hans), Revolt (de grijze variant) en Mehes (bureausysteem) gebruikt. De Ahrend 350 stoel en de Ahrend 1030 tafel zijn hier in gebruik.

Commissie

Ahrend werkt continu en consistent samen met verschillende ontwerpers. Design is al jarenlang een integraal onderdeel van bedrijfsvoering.

Jury

Juryrapport BOAdag: Ahrend geeft blijk, ook uit het verleden, van enorme liefde voor design. Design zit meer in de genen dan in de strategie van het bedrijf. Design is vooral tactisch en intuitief. Design is vooral tactisch en intuitief. ‘Stem van boven’ zoals de traditie binnen Ahrend vraagt, geeft aan dat rol van directie zeer bepalend is in ontwerpstrategie en de tot standkoming van de collectie en positionering van het merk. Ook inzet op duurzaamheid met nieuwe materialen vanuit kennis van externe ontwerpers en de coachrol van interne ontwerpers aan externe ontwerpers is bijzonder te noemen. Het feit dat Ahrend de externe ontwerpers als partners ziet en een aantrekkelijke royaltievergoeding biedt geeft tenslotte blijk van goed en duurzaam opdrachtgeverschap.

— Ahrend geeft blijk van enorme liefde voor design. Design zit nog meer in de genen dan in de strategie van het bedrijf. DDA jury, 2011

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!