STUDIO CLAUDY JONGSTRA x STUDIO CLAUDY JONGSTRA

LOADS

1

Het project

LOADS is een zelf geïnitieerd en gefinancierd project van Studio Claudy Jongstra. Het doel is het stimuleren van specifieke landbouwprojecten – zoals biodynamische teelt van verfplanten – en het ontwikkelen van onderwijs- en sociale projecten. De studio werkt samen met een keur aan vakmensen aan het behouden en doorgeven van kennis: van oude ambachten, maakprocessen en recepturen tot natuurlijke materialen, texturen en technieken De deuren staan open voor iedereen die holistisch wil leren en leven: studenten, ontwerpers, boeren, wetenschappers en bedrijven. Doordat LOADS de hele maak-keten in huis heeft, ontstaat een gesloten kringloop. Vanuit LOADS initieert Claudy Jongstra masterclasses en events, meester-gezelprogramma’s, nieuwe samenwerkingen en een artist-inresidency.

2
3
4

Vakjury

Claudy Jongstra vertaalt ondernemerschap in een heel eigen vorm van opdrachtgeverschap en geeft daarmee een signaal af: laat het behouden van gedachtengoed dat dreigt te verdwijnen niet afhangen van subsidieverstrekkers of financiers. Educatie is duidelijk de belangrijkste drijfveer voor LOADS. Er wordt gewerkt aan projecten en producten die het erfgoed doorgeven, vooral aan nieuwe generaties. Studio Claudy Jongstra streeft ernaar alles en iedereen te verbinden en activeren. Dat leidt tot mooie samenwerkingen. LOADS betrekt studenten van mbo’s tot en met universiteiten en speciaal onderwijs, maar ook bedrijven, musea, meesters in oude ambachten en ontwerpers als Alexander van Slobbe en de jonge ontwerpstudio Namelok. Ronder kan een cirkel niet.

— “LOADS streeft ernaar alles en iedereen te verbinden en activeren, waarmee Studio Claudy Jongstra ondernemerschap vertaalt in een heel eigen vorm van opdrachtgeverschap.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!