TEDXAMSTERDAM WOMEN x ACE

MISSJOURNEY.AI

Het project

AI-tools vertonen ernstige vooroordelen met betrekking tot gender en afkomst. Missjourney.ai is de eerste AI-tool die is gebouwd om traditionele patronen en stereotypen uit te dagen. Hiervoor is een algoritme ontwikkeld waarmee mensen van over de hele wereld anti-stereotiepe beelden van krachtige vrouwen kunnen genereren en verspreiden. De Missjourney.ai campagne voedt een belangrijke discussie over vrouwelijke representatie. ACE bracht voor de ontwikkeling van Missjourney creativiteit en technologische kennis in en TEDxAmsterdam Women verdiept het thema op hun platform en events. Missjourney.ai vormde de start van het TEDxWomenjaarprogramma ‘Decoding the future’, een zoektocht naar inclusieve technologie.

Vakjury

Met de campagne Missjourney.ai belichten TEDxAmsterdam Women en ACE de generalisaties en vooroordelen die overgenomen worden door AI-tools. Hier is ontwerp strategisch ingezet voor sterke communicatie. Deze campagne adresseert daarmee effectief dat AI verre van neutraal is en Missjourney.ai maakt het probleem beleefbaar. De tool en campagne maken de tongen los en TedXWomen focust de aandacht op meer inclusiviteit in tech. Het is een verontrustende gedachte dat er momenteel duizenden AI’s opgroeien en we er slechts enkele van actief beïnvloeden. Daar kan deze tool geen antwoord op formuleren. In die zin maakt Missjourney.ai ons allemaal opdrachtgever van de volgende stap.

— “Met de campagne Missjourney.ai vragen TEDxAmsterdam Women en ACE aandacht voor meer inclusiviteit in tech door effectief de vooroordelen die worden overgenomen door AI-tools te adresseren.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!