Johannes 
Offerhaus

An Experiment with Parabolas

1

Het project

Johannes Offerhaus studeerde in 2016 cum laude af aan ArtEZ Fashion Design in Arnhem en won met zijn afstudeercollectie nog datzelfde jaar de Frans Molenaar Couture Award. In 2017 presenteerde hij ‘An Experiment with Parabolas’ in Studio 8 in Amsterdam. De collectie is geïnspireerd op de parabool als wiskundige vergelijking en bestaat uit vijf outfits plus vijf kunstinstallaties. De installaties worden door de modellen in beweging gebracht, waardoor ze complementair zijn aan de kleding. Offerhaus beschouwt zijn werk als een groot onderzoek naar vorm en beweging, waarbij draagbare kleding niet het (enige) eindproduct hoeft te zijn.

2
3

Commissie

De show voor ‘An Experiment with Parabolas’ was indrukwekkend en poëtisch. De manier waarop Johannes Offerhaus mode, techniek en wiskunde in een installatie samen laat komen, oogst terechte bewondering. Het is precies deze beslissing die hem de vrijheid gaf om groter te werken en meer te experimenteren met andere vormen van (lichaams)beweging. Offerhaus maakte zelf alle machines en installaties en geeft daarmee op vernieuwende wijze vorm aan een actueel thema: de mens versus de machine. Offerhaus verdient het om te worden opgepikt door smart-textile partijen.

— De manier waarop Johannes Offerhaus mode, techniek en wiskunde samen laat komen, oogst terechte bewondering; Offerhaus verdient het om te worden opgepikt door smart-textile partijen.

4

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!