Koninklijke Auping

Auping Evolve

Het project

Oude matrassen vormen, door de complexe samenstelling van veel verschillende aan elkaar gelijmde materialen, wereldwijd één van de grootste bijdragen aan stortafval. Koninklijke Auping heeft die samenstelling weten te veranderen en presenteert het eerste volledig circulaire matras voor consumenten: Auping Evolve. Lokaal geproduceerd en ontwikkeld in samenwerking met DSM-Niaga. Een matras zonder schuim of lijm, maar alternatieven gemaakt van recyclebaar polyester en staal. De onderdelen worden bij elkaar gehouden door een speciaal hechtsysteem dat door verwarming omkeerbaar is. Daardoor is het matras eenvoudig uit elkaar te halen en te recyclen zonder verlies van kwaliteit. Een oud matras kan zo weer een volledig nieuw matras worden. Het Circularity Passport geeft de consument inzicht in de gebruikte materialen en waar deze precies vandaan komen.

Commissie

Koninklijke Auping heeft de samenstelling van een veelgebruikt consumentenproduct volledig circulair weten te maken én houdt controle over het recyclingproces ervan. Het maakt hiermee grote impact en laat zien hoe je van binnenuit verandering kunt bewerkstelligen zonder concessies te doen aan de kwaliteit waar jouw merk voor staat. De designkracht bewijst zich vooral in het proces: het lef om buiten een bedrijf met zo’n rijke geschiedenis samenwerkingen te zoeken en het ontwerp van een slim systeem waarmee de ambities ook waargemaakt worden. Hier wordt duidelijk hoe belangrijk de rol is van design bij procesveranderingen op deze schaal.

— “Koninklijke Auping laat zien dat een rijke geschiedenis en innovatie hand in hand kunnen gaan en maakt met zo’n tastbaar consumentenproduct grote impact. Hier wordt duidelijk hoe belangrijk de rol is van design bij procesveranderingen op deze schaal.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!