Rene Put

Braille postzegels

Het project

TNT post herdacht in 2009 de ontwikkeling van het blindenschrift door Louis Braille met een velletje speciale postzegels ontworpen door grafisch ontwerper René Put. Op de twaalf postzegels combineert Put het Latijnse schrift met het brailleschrift. Op elke zegel staan drie woorden waarvan twee letters in braille zijn uitgevoerd. Aan de ziende gebruiker de taak om erachter te komen welk woord er staat. Put koos met opzet woorden die zowel voor blinden en slechtzienden als voor mensen die normaal kunnen zien betekenis hebben.

Commissie

TNT Post herdacht de tweehonderdste geboortedag van Louis Braille, grondlegger van het blindenschrift, met speciale postzegels. Een spannend woordspel met zowel tekstuele als braille letters is voor zowel ziende als blinde mensen leesbaar. Dankzij het minimalistische gebruik van kleur en de voelbare braillepuntjes maakt de ziende mens kennis met de blinde wereld.

— Dankzij het minimalistische gebruik van kleur en de voelbare braillepuntjes maakt de ziende mens kennis met de blinde wereld.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!