…,STAAT

THE NEW STIJL

Het project

THE NEW STIJL is een bombastisch festival van een boek, samengesteld uit verschillende disciplines en stijlen. Een visuele verkenning en verzameling van spraakmakende Nederlandse creativiteit anno nu, een tijd waarin nationale identiteit steeds minder wordt bepaald door fysieke grenzen. Overal vind je succesvolle, invloedrijke en talentvolle Nederlandse creatieven. Geboren, getogen of opgeleid in ons land, brengen zij vernieuwing en verandering tot ver buiten onze landsgrenzen. THE NEW STIJL presenteert werk van dromers, doeners en ontwrichtende denkers die ons uitdagen om op een nieuwe manier naar dingen te kijken. Wat betekent Nederlandse creativiteit en wie ontpoppen zich de komende jaren als de hoeders ervan?

Vakjury

Met THE NEW STIJL maakt …,STAAT een statement over de stand van ontwerpland Nederland. Het boek viert een generatie ontwerpers en makers die op de meest uiteenlopende manieren hun stempel drukken op het vak en de wereld. Van eigen initiatieven en onafhankelijke merken tot grote bureaus en baanbrekende ondernemers. De publicatie ademt vakmanschap: grafisch, fotografisch, technisch en als object is het bijzonder goed gemaakt. Een mooie momentopname, waarmee …,STAAT een heel eigen visie overbrengt. Die curatie resulteert in een groep mensen die met elkaar gemeen hebben dat ze veel in beweging brengen. Daarmee vertegenwoordigen ze een mentaliteit die onmiskenbaar het begrip Dutch design opnieuw laadt.

— “Met THE NEW STIJL maakt …,STAAT een statement over de stand van ontwerpland Nederland, door ontwerpers uit te lichten die het begrip Dutch design opnieuw laden.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!