SIMONE POST

CANDY LAND

1

Het project

Simone Post ontwierp voor het Franse modehuis Hermès twee etalages voor hun meest prominente winkel in Ginza, Tokyo. De ontwerpster gaf met een speelse droomwereld van kleurrijk snoep vorm aan het Hermès-thema voor 2022: Living in Lightness. Simone haalde tien meter lange kabels van gele en roze spekjes uit hun context, door ze als textiele draden te twisten en weven. Er kwamen vloerkleden, meubels, gordijnen, kozijnen en planten; allemaal gemaakt van spek. De zestien mini-etalages vormden snoeperige kijkdoosjes met spiegeltjes en snoepservies, een knipoog naar Alice in Wonderland. Simone Post creëerde een fantasierijke wereld, magisch en verleidelijk.

2
3

Vakjury

Simone Post maakt sterk ornamentaal en decoratief werk. Met Candy Land maakt ze op een knappe manier een alledaags product onderdeel van haar eigen beeldtaal. Daarmee worden spekkies ineens heel erg Simone Post. De ontwerpster blijft zichzelf vernieuwen. In een tijd dat Japan nog in lockdown zat, gaf ze vorm aan een dromerig soort escapisme. Ze voert de kijker mee naar een lieflijk, kinderlijk gevoel van onschuld in een ingewikkelde wereld. Fijn om een ontwerp te zien dat verleidelijk en luchtig is. Kwalitatief sterk uitgevoerd tot in de laatste details. Een originele benadering van het luxemerk, dat een traditie maakt van kunstenaars en ontwerpers de ruimte te geven.

— “Simone Post blijft zichzelf vernieuwen en gaf met Candy Land voor Hermès vorm aan dromerig en luchtig escapisme, tot in de laatste details kwalitatief sterk uitgevoerd.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!