Scholten & Baijings

Colour Porcelain

1

Het project

Voor een van de oudste porseleinproducenten van Japan, Arita 1616, hebben Scholten & Baijings serviesgoed ontwikkeld. Kleur en vorm spelen een belangrijke rol in de verschillende tafelobjecten. Deze speciale collectie bestaat uit drie series: Minimal, Colourful en Extraordinary. Naast de exclusieve borden, kopjes en schalen bevat elke serie presentatieplateaus, kandelaren, vazen en een theeset. Voor de 1616 Arita collectie heeft Scholten & Baijings een kleurenanalyse gemaakt van historische topstukken. De typisch Japanse kleuren als aquarelblauw, lichtgroen, rood-oranje en okergeel komen daarin naar voren.

Commissie

Het ontwerpersduo is in staat om een herkenbaar kleurenpalet, gebaseerd op een gedegen kleuranalyse van historische, Japanse topstukken, op een frisse manier toe te passen. Het serviesgoed beschikt over een mooie vormentaal. Er zijn verrassende keuzes gemaakt met betrekking tot de vormen, waardoor een soort vanzelfsprekendheid ontstaat.

Jury

Dit delicate servies draagt een absolute harmonie uit, in zowel vorm, kleur als de toepassing van glazuur. Het ontwerp maakt op subtiele wijze gebruik van het verleden, dat maakt het sterk. Het is een ultieme match tussen de consumentencultuur enerzijds en de designpropositie anderzijds.

— Een gedegen kleuranalyse op basis van historische Japanse topstukken, op een frisse manier toegepast

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!