Anastasia Eggers X Ottonie von Roeder

Cow&Co

Het project

Cow&Co is een concept geïntroduceerd door een groep koeien die een eigen bedrijf willen starten. De koeien transformeren zichzelf in zelfvoorzienende machines voor de melkproductie. Methaangas uit hun pens wordt gebruikt als brandstof om een melkrobot van stroom te voorzien. De dieren bewegen zelfstandig in de groene ruimten van een stad. Via een online dienst maken ze verbinding met hun klanten, die zo een koe naar keuze vinden om verse melk bij af te nemen. De dieren zijn uitgerust met een welzijnssensor om de kwaliteit te beoordelen, maar ze gebruiken de gegevens ook voor technisch, diergeneeskundig en voedzaam onderhoud. Cow&Co bevraagt de productie-consumptie relatie tussen mensen en koeien en stelt een alternatief bedrijfsmodel voor.

Commissie

De jury gecharmeerd van dit disruptieve, speculatieve project. De scheidslijn tussen fictie en praktische oplossing is interessant in dit autonome project. Hoewel Cow&Co overduidelijk geen realistische oplossing presenteert voor reële problemen als overconsumptie en de stedelijke vervreemding van melkproductie, biedt het project in zijn aanpak wel een poëtische blik op een alternatieve werkelijkheid, gebruikmakend van allerlei nieuwe technologieën. Een sterk conceptueel project, dat de jury in de categorie Service & Systems vindt thuishoren.

— Cow&Co biedt in zijn aanpak een poëtische blik op een alternatieve werkelijkheid, gebruikmakend van allerlei nieuwe technologieën.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!