Studio Dumbar

DEMO – Design in Motion Festival

1

Het project

In 2019 toonde Design in Motion Festival (DEMO) 24 uur lang het beste internationale motion design op alle 80 digitale schermen van Amsterdam Centraal Station aan het reizende publiek. Een viering van de beste motion designers ter wereld in een openbare galerie. Met dit festival wil initiator Studio Dumbar ontwerpers en opdrachtgevers inspireren en aanmoedigen om het potentieel van dit alomtegenwoordige medium nóg beter te benutten. Samen met curatoren, interdisciplinair ontwerper Koos Breen en motion designer Xavier Monney, bracht creative director Liza Enebeis van Studio Dumbar 400 ontwerpen van 237 verschillende ontwerpers uit 37 landen samen. DEMO is tot stand gekomen in samenwerking met Exterion Media NL.

2
3

Jury

Als nestor van de discipline digital design vraagt Studio Dumbar met DEMO aandacht voor een niet te missen ontwikkeling. De indrukwekkende lijst aan deelnemende ontwerpers en het publieke karakter op zo’n prominente locatie, maakten dat die aandacht er ook kwam. DEMO maakt het publiek bewust van de hoeveelheid en de kwaliteit van de boodschappen die je via deze weg bereiken, laat de nieuwe generatie ontwerpers kennismaken met deze discipline en inspireert opdrachtgevers om de mogelijkheden ervan beter te benutten. Al met al een krachtig debuut met een slimme uitvoering. Het maakt de commissie nieuwsgierig naar de tweede editie en de inhoudelijke ontwikkeling van het festival.

— ‘Studio Dumbar raakt met DEMO een niet te missen ontwikkeling in het vak. Een waardevol festival dat het publiek bewust maakt van motion design, de nieuwe generatie ontwerpers kennis laat maken met deze discipline en opdrachtgevers inspireert om de mogelijkheden ervan beter te benutten.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!