ENTER ENTER

ENTER ENTER – A space for books

1

Het project

ENTER ENTER is een non-profit locatie in Amsterdam die wordt gehost door Roma Publications (Roger Willems), Fw:Books (Hans Gremmen) en Premiss (John Simons). Het is geen boekwinkel, maar ook geen galerie: ENTER ENTER is een projectruimte gewijd aan ‘de kunst van het boek’. Centraal staan projecten en samenwerkingen die het medium belichten, vieren, onderzoeken en ter discussie stellen. Samen met uitgevers, ontwerpers, auteurs, drukkers en anderen die betrokken zijn bij onafhankelijke kunstboeken, worden tentoonstellingen ontworpen, bijeenkomsten georganiseerd en projecten geïnitieerd. Alles om een actieve bijdrage te leveren aan het klimaat rondom grafisch ontwerp en boeken. 

2
3
4

Commissie

ENTER ENTER brengt kunst, grafisch ontwerp, ambacht en oeuvres op een geheel eigen en open manier samen. Daarmee appelleert het niet alleen aan een grote behoefte in een vakgebied waar we het ambacht van grafisch ontwerp en in het bijzonder het boek steeds minder belicht zien, maar is het ook een krachtig persoonlijk initiatief. ENTER ENTER’s missie is duidelijk, de aanpak onderzoekend en kritisch. De kracht van de fysieke ruimte, de bewust brede programmering en de discipline-overstijgende samenwerking zonder eigen gewin zijn een positieve verrijking van het huidige landschap in Nederland, maar ook ver daarbuiten. ENTER ENTER komt recht uit het hart. 

— “De kracht van de fysieke ruimte, de bewust brede programmering en de discipline overstijgende samenwerking zonder eigen gewin zijn een positieve verrijking van het huidige landschap in Nederland, maar ook ver daarbuiten. ENTER ENTER komt recht uit het hart.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!