1

Het project

Erode is een experiment over de toekomst van NFT’s. Een NFT is in principe een uniek digitaal bezit dat online wordt verzameld en verhandeld. Dit project verkent hoe het zou het zijn als digitale NFT’s – net als fysieke objecten – aan natuurwetten onderhevig waren, door dit zogenaamd onveranderlijke bezit iedere keer dat het van eigenaar verandert visueel verder te laten eroderen. Random Studio implementeerde een geautomatiseerd prototype dat ervoor zorgt dat een NFT kunstwerk van hun hand bij iedere transactie een beetje verder ‘vergaat’ en koppelt zo analoge en fysieke kwaliteiten van de ‘echte’ wereld aan de doorgaans zo ‘perfecte’ digitale omgeving.

2

Vakjury

Random Studio appelleert met Erode aan een nieuw vraagstuk: wat is de impact en waardering van digitale producten en welke kenmerken van de analoge wereld kun je daar aan toekennen? Als je een fysiek product gebruikt, erodeert het. Random Studio past dat principe nu toe op digitale kunstwerken op een conceptueel en technologisch interessante manier. Erode stelt daarmee relevante vragen over behoud van waarde, de waardering van kunst en die van virtuele objecten in het bijzonder. Het fysieke en digitale komen steeds meer samen. Erode maakt ook het digitaal-artistieke vergankelijk en creëert daarmee schaarste. Een ontwikkeling met potentieel veel impact.

— ‘Random Studio appelleert met Erode aan een nieuw vraagstuk: wat is de impact en waardering van digitale producten en welke fysieke kenmerken kun je daar aan toekennen’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!