RANDOM STUDIO

ROMANTIC FUTURISM: A DIGITAL FRESCO FOR GUCCI CHENGDU

Het project

Random Studio kreeg de opdracht van Gucci om content te maken voor het interieur van hun nieuwe ruimte in een warenhuis in Chengdu, China. De ontwerpers transformeerden de muren in een vloeiend nieuw beeld. Het digitale fresco ontvouwt zich over 33 grote LED-schermen en bestaat uit lagen door AI gegenereerde beelden, die in elkaar overgaan om een steeds veranderend fantasielandschap te creëren. De ooit statische architectuur van het gebouw verandert zo in een levend interieur. Beelden van Chinese hibiscus en Florentijnse architectuur uit de geboortestad van het modemerk, vermengd met natuurlijke elementen, verwijzen naar zowel heden als verleden en naar lokale en culturele raakvlakken.

Vakjury

Random Studio heeft met veel vakmanschap een beeldtaal gecreëerd uit AI die tegelijkertijd hypermodern en klassiek aanvoelt. Een verfrissend beeld voor modemerk Gucci. Het is gelukt de schermen op een knappe manier te integreren in de architectuur van het gebouw. Bijna als bijzonder luxe behangpapier, dat toevallig beelden genereert. Met een zelf getraind AI-model ontstaat een compositie van elementen die heel gedetailleerd is. De combinatie van geavanceerde techniek met het traditionele van olieverfschilderijen levert een spannend resultaat op, met een haast psychedelische esthetiek. De ruimte wordt hierdoor getransformeerd in een uitnodigende ervaring en benadrukt de flair van het merk.

— “Random Studio heeft voor het digitale fresco Romantic Futurism met veel vakmanschap een beeldtaal gecreëerd uit AI die naadloos past bij modermerk Gucci.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!