CLEVER°FRANKE

VOICES FROM THE FRONTLINES – AFRICA CLIMATE MOBILITY INITIATIVE WEBSITE

Het project

Klimaatverandering verandert onze wereld. In heel Afrika leidt klimaatverandering nu al tot meer gedwongen migratie en ontheemding, ook wel klimaatmobiliteit genoemd. Naar schatting zullen tegen 2050 tot 113 miljoen mensen in Afrika verhuizen als gevolg van de klimaatverandering. CLEVER°FRANKE ontwierp en ontwikkelde een visueel rijke website en rapport. Het ontwerpbureau hielp het Global Centre for Climate Mobility de juiste inzichten uit twee jaar onderzoek te verbeelden. Die zijn vertaald in verhalen die het probleem op een begrijpelijke en tastbare manier presenteren, voor de getroffenen, journalisten en beleidsmakers. De mensen om wie het gaat en het laten zien van de lokale gevolgen van klimaatverandering staan daarin centraal.

Vakjury

CLEVER°FRANKE brengt via een dashboard de veelomvattende impact van klimaatverandering in kaart en toont zich daarmee opnieuw meester in het visualiseren en ontsluiten van complexe data. Voices from the Frontlines maakt de impact op landen, de natuur en mensen op specifieke plekken op het Afrikaanse continent zichtbaar, die vaak door beleidsmakers, nieuwsmedia en het grote publiek onopgemerkt blijven. Deels omdat het ver weg is, deels omdat de frequentie en omvang van de rapporten die dit adresseren niet leiden tot inzicht en activatie. Door het te visualiseren brengt CLEVER°FRANKE deze informatie terug tot behapbare proporties, waardoor lokale en internationale politici en journalisten ermee kunnen werken.

— “CLEVER°FRANKE vertaalt met Voices From The Frontlines vuistdikke rapporten naar heldere datavisualisaties en verhalen; het vakmanschap en de precisie waar dit bureau bekend om staat.”

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!