Irma Boom

Every Thing Design

Het project

Het boek Every Thing Design. Die Sammlungen des Museum für Gestaltung Zürich is een typisch Irma Boom-boek geworden: dik en met veel aandacht voor de opeenvolging van de afbeeldingen. Het laat ongeveer 700 objecten zien uit de vier deelcollecties van het museum. De rijkdom van het museum zit hem volgens Boom niet zozeer in de kwaliteit van de individuele objecten maar in hun hoeveelheid. De titel van het boek drukt dit ook uit: ‘Every Thing Design’, alle door mensen voortgebrachte zaken zijn ooit ontworpen. Door heel veel objecten af te beelden en objecten die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben naast elkaar te plaatsen, wordt er iets aan de collecties toegevoegd. Elke spread in het boek toont een beeldenpaar gekozen door Boom. Zij lette daarbij op overeenkomsten in de vormgevingsaspecten, zoals vormtaal, kleuren, materialen of het creatieve proces.

Commissie

De collectie van het Museum für Gestaltung Zürich is volgens Irma Boom niet uniek door kwaliteit, maar door kwantiteit. De oorspronkelijke opdracht voor 180 pagina’s mondde dan ook uit in een pil van 800 pagina’s. Door onverwachte beeldenparen te maken, is het boek een levendige presentatie geworden van de vier deelcollecties van het museum.

— Door heel veel objecten af te beelden en objecten die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben naast elkaar te plaatsen, wordt er iets aan de collecties toegevoegd.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!