ALLLESSS

False Mirror – Eclipse

1

Het project

Als toekomstige mensen ooit in volledig virtuele werelden leven, hoe zouden hun levens er dan uit zien? False Mirror is een open en interactief virtual reality-project dat speculatief futurisme en het bewonen van virtuele ruimtes verkent. Met Eclipse exploreert ALLLESSS vormen van samenleven tussen (post-)mensen die in het echt niet voorstelbaar zijn; hoe leven we als we niet worden gehinderd door barrières van taal, geografie en sociale hiërarchie? False Mirror – Eclipse bestaat uit een live VR-performance en een hybride tentoonstelling, waarin bezoekers met elkaar communiceren door verschillende rollen aan te nemen en de gedeelde virtuele wereld door verschillende lenzen te bekijken.

2
3
4

Vakjury

In False Mirror – Eclipse vertaalt ALLLESSS populair-culturele topics, (social media) gedrag en natuurreferenties naar een futuristische, Dali-achtige beleving. Dit project is een gedragsexperiment met gebruik van elementen uit zowel gaming als kunst en design, waarin subtiele maatschappijkritische boodschappen zijn verweven. Eclipse bevraagt hoe we ons als mensen – nu en in de toekomst, in de echte wereld en virtueel – tot elkaar verhouden. ALLLESSS verkent én verlegt de grenzen en betekenis van virtual reality, onder andere door de concepten post-human en digital humans voelbaar te maken. Dat het project zowel als live performance en individueel (en ook zonder speciale VR-bril) te beleven is, maakt deze inzending compleet.

— ‘ALLLESSS verkent én verlegt met False Mirror - Eclipse de grenzen en betekenis van virtual reality, door de concepten post-human en digital humans voelbaar te maken.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!