1

Het project

Ter ere van het 175-jarig jubileum besloot Vlisco haar brute betonnen hoofdkantoor om te toveren tot een feest van kleur en beweging. De uitdaging was de essentie van het bedrijf vast te leggen en het gebouw zo gedurfd, verrassend en levendig te maken als een printontwerp van Vlisco. Simone Post ontwierp een ingreep die voor verschillende interpretaties vatbaar is, net als de stofontwerpen van het merk. Het resultaat is de grootste muurschildering van Nederland, een volledig handgemaakt kunstwerk, met rollers en kwasten uitgevoerd door schilderscollectief ‘De Strakke Hand’. De schildering weerspiegelt de missie en trots van Vlisco: om design en creativiteit centraal te stellen in alles wat ze doen.

2

Vakjury

Vlisco zet design al jaren consequent strategisch in en toont durf met deze corporate graffiti. Het merk kiest met Simone Post voor een ontwerper waarmee al eerder allerlei nieuwe mogelijkheden werden verkend en die past bij de bedrijfsstrategie, wat getuigt van goed opdrachtgeverschap. Post maakt op haar beurt Vlisco ook zichtbaar aan de buitenkant en zorgt voor een opvallende manifestatie van het gebouw. Haar artistieke handschrift en het vocabulaire van Vlisco vloeien naadloos ineen; het hoofdkwartier draagt nu letterlijk en figuurlijk de kleurrijke en tactiele motieven die het merk typeren. Passend en ultiem herkenbaar.

— ‘Vlisco zet al jaren consequent design strategisch in en toont durf met deze handgeschilderde corporate graffiti naar een ontwerp van Simone Post’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!