CLEVER°FRANKE

Globalance World – Google Earth for investors

1

Het project

De Zwitserse private Globalance Bank vroeg CLEVER°FRANKE om een ​​uniek digitaal platform te ontwerpen en ontwikkelen dat de wereldwijde impact van investeringen laat zien, een ‘Google Earth for Investors’. Globalance World verbeeldt op een toegankelijke manier hoe we met investeringen een positieve invloed op geldstromen kunnen hebben. De uitdaging was om complexe en abstracte financiële gegevens tastbaar te maken. Globalance World analyseert en visualiseert data op het gebied van klimaatimpact, voetafdruk, toekomstgerichte trends en financieel rendement, wat mensen in staat stelt duurzame investeringsbeslissingen te nemen. Het is een open platform: iedereen kan erin duiken en realtime inschatten hoe duurzaam en toekomstbestendig bepaalde beleggingen zijn en portefeuilles met elkaar vergelijken. 

2
3

Vakjury

Globalance World is ijzersterk ontworpen en uitgevoerd door CLEVER°FRANKE. Een platform dat perspectief biedt op complexe financiële informatie die normaal gesproken moeilijk te overzien is. Daarmee dringt Globalance World door tot de kern van veel actuele problematiek; het laat zien hoe investeringen onze wereld ook positief kunnen beïnvloeden. Dat je geen klant hoeft te zijn om toegang te krijgen, maakt het ook een educatieve onderzoekstool en zet aan tot genuanceerder nadenken over financiële keuzes. Zwitserse banken staan per se niet bekend om hun transparantie; Globalance World bewijst met dit project dat het tegendeel mogelijk is.

— ‘Het ijzersterk ontworpen Globalance World van CLEVER°FRANKE laat zien hoe investeringen onze wereld ook positief kunnen beïnvloeden en zet aan tot genuanceerder nadenken over financiële keuzes.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!