Viktor&Rolf

Haute couture collectie najaar 2013

Het project

Tijdens de eerste couture show van Viktor&Rolf in dertien jaar droegen de modellen platte sandalen en hoog gesloten, vaak wijde jurken met asymmetrische uitstulpingen. Met modellen in staande en liggende poses creëerden de ontwerpers een levende zentuin.

Commissie

Met deze serene performance laat Viktor&Rolf het spektakel los. Het tot in detail doorgevoerde zenthema stelt het opgeklopte modesysteem aan de kaak. Het herinnert ons eraan dat we moeten bezinnen op de snelheid die de samenleving van ons individu verwacht. Hoewel het een statement naar de samenleving is, was de performance persoonlijk en ingetogen. Het is bijzonder hoe de decorstukken naar kledingstukken transformeerden. Dit vereist vakmanschap.

Jury

Voor het eerst sinds jaren weer een collectie: ook de jury hield rekening met een glamoureuze comeback, maar werd prettig verrast door het gehanteerde zenthema. Veel indruk maakte de verfijnde presentatie, die aanleunt tegen het theatrale maar wordt ervaren als een performance. Sterk verhalend, subtiel en tot in de details van hoge kwaliteit.

— V&R tonen lef door voor de herlancering van de haute couture collectie een ingetogen thema te kiezen als reactie op het huidige modesysteem.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!