Paul Faassen

Horizonvervuiling

Het project

Voor zijn tweede boek, Horizonvervuiling, heeft Faassen nieuwe en eerder gepubliceerde illustraties gebruikt om het verhaal van een wandeling te vertellen. Faassen meent dat je de illustraties als één panoramische tekening beschouwen. Faassen past een collagetechniek toe waarbij hij verschillende tekenstijlen en fotografie mengt met door hem zelf geschreven teksten. Het zijn beeldcolumns waarin hij commentaar levert op gebeurtenissen en maatschappelijke verschijnselen, van het plassen in zwembaden tot de happiness-industrie.

Commissie

In zijn boek Horizonvervuiling neemt illustrator Paul Faassen lezers mee in een wandeling langs maatschappelijke verschijnselen. De illustraties zijn bedoeld als één panoramische tekening, maar de boekvorm zorgt voor verrassingseffecten. Het geheel is een collage van verschillende tekenstijlen, fotografie en zelfgeschreven teksten.

— Het zijn beeldcolumns waarin hij commentaar levert op gebeurtenissen en maatschappelijke verschijnselen, van het plassen in zwembaden tot de happiness-industrie.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!