Interpolis X Freshheads

Interpolis Slimme Oplossingen

Het project

Naast het aanbieden van verzekeringsproducten ontwikkelt verzekeraar Interpolis ook oplossingen en diensten die helpen om schade en gedoe te voorkomen. Oplossingen die klanten helpen om slimmer, comfortabeler en veiliger te wonen. Hierbij is gekozen voor een aanpak waarin experimenteren, prototypen en valideren een belangrijke plaats innemen. Interpolis werkt hiervoor nauw samen met Freshheads, een bureau met de nodige ervaring op het gebied van digitale innovatie en agilewerken in multidisciplinaire teams. Hieruit is een ‘embedded’ innovatieteam van creatieven, ontwerpers, developers, marketeers en andere inhoudelijke specialisten ontstaan. Samen bedenken, valideren en ontwikkelen zij diensten voor in en rondom huis. Inmiddels heeft Interpolis vier speciale innovatieteams die volgens deze werkwijze werken: naast het team Slimme Oplossingen Wonen, ook de teams Slimme Oplossingen Mobiliteit, Slimme Oplossingen Ondernemen en Welbevinden.

Commissie

Dit is een duidelijk voorbeeld hoe digitalisering steeds belangrijker wordt als driver voor verandering en innovatie. Digitale bureaus zijn daardoor vaker intensief aan het innoveren, idealiter samen met en bij de opdrachtgever. Bijzonder dat de intensieve samenwerking met Freshheads ook structureel is ingebed bij Interpolis. Het zijn geen losse projecten meer, het gaat hier echt om een volwassen partnerschap dat gebaseerd is op vertrouwen en een duidelijk gedeelde visie. Daarbij past het om klanten intensief bij het proces te betrekken en concepten en prototypes te testen bij een kleine groep eerste gebruikers. Dit was niet gelukt zonder een duidelijke visie op de eigen merkwaarden en de durf te experimenten.

— Bijzonder dat de intensieve samenwerking met Freshheads ook structureel is ingebed bij Interpolis. Het zijn geen losse projecten meer, het gaat hier echt om een volwassen partnerschap dat gebaseerd is op vertrouwen en een duidelijk gedeelde visie.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!