Sybren Kuiper

Juli dans 2009

Het project

Voor de affichecampagne van Julidans, een internationaal festival voor hedendaagse dans, heeft grafisch ontwerper Sybren Kuiper voor de verandering twee beelden gebruikt. Door vier nieuwsfoto’s van mensen uit diverse subculturen, die niets met dans te maken hebben, in tweeën te knippen en de delen ogenschijnlijk willekeurig te combineren ontstaat een beeld dat niet meer herinnert aan het nieuwsfeit of de subcultuur, maar juist de beweging benadrukt. Het dubbele beeld past goed bij de opvattingen van de organisatoren van Julidans. ‘We zien onszelf als koppelaars. We leggen graag verbindingen tussen oud en nieuw, beroemd en onbekend, oost en west, centrum en Zuidoost, dans en nieuwe media.’

Commissie

De affiches die Sybren Kuiper voor het festival Julidans 2009 ontwierp, spreken beweging en confrontatie uit. Julidans balanceert op de grenzen van dans en heeft uitgesproken maatschappelijke visies. Met de unieke, ‘schurende’ combinaties van harde nieuwsfoto’s weet Kuiper de beweging in één beeld te vangen.

— Door de combinatie van beelden die de ontwerper maakt, ontstaat een beeld dat niet meer herinnert aan het nieuwsfeit of de subcultuur, maar juist de beweging benadrukt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!