Lucas Ossendrijver

Lanvin – Najaar 2015

Het project

In deze najaarscollectie voor mannen, gepresenteerd tijdens de Parijse Fashion Week op 7 januari 2015, zijn meerdere lijnen te ontdekken. Allereerst bevat de collectie nieuwe interpretaties van klassiekers binnen de mannenmode: tweedstof, militaire uniforms en legerjassen. Als tweede valt de tactiliteit op: er werden stoffen gemixt en lagen gecreëerd. De derde lijn suggereert met harde lijnen, metallic kleuren en beschermlagen een donkere toekomst.

Commissie

De signatuur die Lucas Ossendrijver binnen het modehuis Lanvin heeft doorgevoerd, is duidelijk waarneembaar in deze collectie. Zijn stijl is voor vele ontwerpers een voorbeeld; silhouetten die hij (opnieuw) heeft geïntroduceerd, zoals de bandplooibroek, zie je bij andere makers terug. De collectie is met zoveel zorg gemaakt dat het bijna couture te noemen is. Gewaardeerd wordt dat dankzij Ossendrijver de mannenmode van Lanvin op de kaart is gezet.

Jury

Naar het oordeel van de jury is Ossendrijver er met Lanvin in geslaagd de kwaliteit van haute couture te vertalen naar prêt-à-porter. Hij is een voorloper die vaak gekopieerd wordt, maar ook een inspirator die bescheiden en subtiel zijn punt maakt. Zijn doel – het leveren van zeer hoge kwaliteit met uitstraling – blijft te allen tijde overeind, en is zichtbaar tot in de details. De collectie is met zoveel zorg gemaakt, dat Ossendrijver de mannenmode van Lanvin opnieuw op de kaart zet.

— De collectie is met zoveel zorg gemaakt dat het bijna couture te noemen is.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!